U današnje vrijeme kada smo zatrpani različitim reklamama sa svih strana, najučinkovitiji marketing jeste „dopušteni“ marketing. Što znači „dopušteni“ marketing? „Dopušteni“ marketing je poželjan oblik marketinga, marketing  koji netko traži. Netko ga želi. Netko želi informacije od Vas. Netko želi Vaš proizvod ili usluge. Kod dopuštenog marketinga povrat na ulaganje je veći nego kod uobičajenog marketinga.

Vrlo popularan i uspješan program oglašavanja koji spada u domenu „dopuštenog“ marketinga jeste Google AdWords oglašavanje. Riječ je o učinkovitom alatu kojim možete pronaći nove klijente, odnosno ponuditi Vaš proizvod ili uslugu upravo onima koji taj proizvod ili uslugu traže. Baziran je na ključnim riječima i omogućava  povećanje posjećenosti web stranice.

Postavljanje Google AdWords oglasa

Izrada Google AdWords oglasa ne predstavlja problem. Prvo izradite svoj Google AdWords račun. Nakon pristupa računu možete početi s izradom prve kampanje i grupe oglasa. Za pronalazak određenih proizvoda i usluga, korisnici upotrebljavaju ključne riječi, stoga ćete Vi unijeti popis ključnih riječi koje su povezane s djelatnošću kojom se bavite – riječi  koje bi mogli upotrebljavati potencijalni klijenti kad traže on što Vi nudite.

Trošak Google AdWords oglašavanja i cijena klika na oglas

Čak i s vrlo malim budžetom možete se uspješno oglašavati na Googleu. Sredstva uplatite putem svog Google Adwords računa, a plaćate rezultate (kada netko klikne na Vaš oglas i posjeti Vašu web stranicu). Bez obzira radi li netko za Vas Google Adwords oglašavanje ili ga radite samostalno, Vi imate potpunu kontrolu Vašeg proračuna. Za početak trebate odrediti koliko dnevno želite potrošiti. Možete početi i s 10 kuna dnevno. Potrebno je odrediti i maksimalnu cijenu koju ste spremni platiti za klik na oglas. Na kojoj će poziciji Vaš oglas biti prikazan na Googleu ovisi i o jačini konkurencije koja koristi iste ključne riječi.

Gdje i kome će se prikazivati Vaši oglasi?

Prikazivat će se tamo gdje Vi to želite. Dakle, oglašavanje možete usmjeriti na neki grad, regiju, državu ili cijeli svijet. Naravno, uvijek ciljamo teritorij koji nas uistinu zanima, sve ostalo bi značilo nerazumno trošenje novca. Ne smijete zaboraviti da se svaki klik na oglas plaća te Vam nije u interesu da na Vaš oglas klikne netko iz npr. Brazila, ako mu Vaš proizvod/usluga nije dostupan. Također, možete odrediti tko će vidjeti Vaše oglase.

 

Ako imate web stranicu, Google adwords je dobar način za povećanje posjećenosti Vaše web lokacije. Oglase možete raditi samostalno. Ukoliko se ne želite upuštati u taj posao, kontaktirajte nas! Moja Asistenca će za Vas kreirati kampanje, postaviti oglase i ključne riječi te pratiti i nadzirati licitacije ključnih riječi kako bi kampanje bile što uspješnije. Cilj je sa što manje novca, dobiti što više posjeta. Dobro podešavanje kampanja može značajno smanjiti troškove. Kvalitetne ključne riječi, relevantna web stranica, dobro napisan oglas su elementi koji podižu rejting (ad rank) , što rezultira smanjenjem troškova.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.