Neki pozitivni ljudi

Da biste bili uspješniji kako u privatnom, tako i u poslovnom dijelu života, prepoznajte izvore pozitivne energije  i unosite što više pozitive u svoj život. Lakše ćete se suočavati s problemima i rješavati ih, lakše ćete se suočavati sa svakodnevnim stresom. Svi imamo jako puno obveza, sve oko nas je užurbano,  često pridajemo važnost stvarima koje su zapravo nebitne. Postali smo robovi materijalnog svijeta…koliko god imamo, želimo još više. Treba li Vam uistinu najnoviji model mobitela, to Vas uistinu usrećuje? Materijalne stvari ne predstavljaju neku prepreku, prepreku predstavlja privrženost materijalnim stvarima.

Ljudi često imaju nerealna očekivanja, maštaju, maštaju i maštaju i onda su nesretni, jer ne mogu imati nešto što žele. Žive za trenutak koji će jednog dana doći ili možda pak neće nikada. Živite danas, ne ostavljajte život za sutra. Naučite željeti manje, osjećat ćete se slobodnijim, smanjit ćete svoj stres. Put do sreće je jednostavniji nego što mislite. Kartu za put do sreće ne možete kupiti novcem. Prestanite graditi kule u oblacima, zastanite, razmislite, pronađite radost u malim stvarima kao što su čitanje knjige, boravak u prirodi, druženje s prijateljima. Prestanite koristiti izgovore, počnite živjeti. Ne živite u prošlosti, ne živite za budućnost, živite danas i sad, živite u ovom trenutku.

Razmislite koji su vaši potencijali, učinite najbolje od onog što imate, od resursa kojim raspolažete.  Ne dopustite da Vas svakodnevno iznova ispunjava negativna energija zbog stvari koje nemate. Morate znati da će Vaš svaki dan biti onakav kakvim ga kreirate. Vi upravljate svojom srećom.

Puno je situacija koje Vas čine nesretnima, ali usprkos tome teško se odlučujete na promjene. Pored svega toga, zaboravljate na bitne stvari, zaboravljate živjeti, puštate da život prolazi pokraj Vas. A da malo zastanete? Da razmislite o životu? Da pogledate koliko je savršenstva u vašoj okolini koje odavno ne primjećujete. Učinite nešto za sebe, pronađite izvore pozitivne energije koja će Vas ispunjavati. Najgora stvar koja Vam se može dogoditi jeste da ne pokušavate ništa promijeniti. Neka Vas ne bude strah padova, ako padnete ustat ćete, pad je dio pobjede kako u poslu, tako i u životu. Pad je iskustvo koje Vas osnažuje.

Budite pozitivni, otvorite svoja unutarnja vrata, probudite u sebi ljubaznost i suosjećanje, dopustite pozitivnim mislima da stanuju u vama. Pojednostavite sve dijelove svoga života. Zašto kreativnost i energiju trošiti na banalne stvari? Kad pojednostavite život, shvatit ćete da možete živjeti puno više, da možete biti sretniji, da u životu ima puno više opcija. Razmislite!

Neka to za Vas ne budu  „Neki pozitivni ljudi“ – budite i Vi jedan od njih!

 

Foto: Stocksnap.io