,

Što je Content marketing?

Na početku bih odmah naglasila da je Content marketing marketing današnjice i budućnost marketinga. Obzirom na značaj Internet marketinga, ovo je pojam s kojim se sigurno vrlo često susrećete. A znate li što zapravo znači?

Content marketing znači stvaranje i dijeljenje kvalitetnog besplatnog sadržaja koji će privući ciljnu skupinu, sadržaja koji je povezan s onim što radite, s onim što nudite. To je sadržaj koji stvara povjerenje kod ciljne skupine, sadržaj koji nije nametnut, nego ga ciljna skupina želi vidjeti. Dakle,  plasiran je pravim ljudima, u pravo vrijeme.

Cilj Content marketinga je stvoriti koristan, informativan i atraktivan sadržaj koji će publika prepoznati kao vrijedan.

Content marketing je definiran kao strateški marketinški alat usmjeren na stvaranje i distribuciju vrijednih, relevantnih i dosljednih sadržaja s ciljem privlačenja ciljne skupine, a koji će u  konačnici potaknuti klijenta na akciju.

Sredstva, odnosno formati plasiranja sadržaja u ukviru content marketinga su:

  • Blogovi
  • Audio zapisi
  • Video
  • Stranice na društvenim mrežama
  • Infografike
  • E- knjige
  • Webinari itd.

Content marketing je učinkovit, snažan i vrlo prilagodljiv. Osigurava jedinstven, uistinu koristan sadržaj, a to je najsigurniji način za povezivanje s ciljnom skupinom na najučinkovitijoj razini.

Bez obzira na marketinšku taktiku koju koristite, Content marketing bi trebao biti dio te taktike. Kvaliteta sadržaja je dio svih oblika marketinga.

Kada je riječ o SEO optimizaciji, morate znati da tražilice „nagrađuju“ stranice tvrtki koje objavljuju kvalitetetan sadržaj. Isto tako, ako želite koristiti PPC (Pay Per Click) oglašavanje, opet morate imati kvalitetan sadržaj kako bi kampanja bila uspješna.

Foto: Pixabay